KINKIN STUDIO: Program za djecu i mlade u Centru Solar

Interdisciplinarni studio za djecu i mlade nastao je 2014. godine s namjerom edukacije mlađe generacije o kazališnoj umjetnosti kao fuziji više umjetničkih disciplina koje se međusobno nadopunjuju. Studio je promicatelj neposredne i sustavne edukacije djece i mladih kroz scenski izraz i istraživanje više umjetničkih formi i disciplina za razvoj talenta, kreativnosti, osobnosti kroz odgojni format procesne drame, razvojne dramaturgije, dramaturgije pokreta, glazbe, suvremenog plesa s posebnim naglaskom na razvoj i korištenje novih tehnologija kao novog umjetničkog izraza, te otkrivanje novih metoda i pristupa za rad na tijelu kroz transdisciplinarne projekte.

Svake godine u sklopu Inovativne kazališne scene Split ugošćujemo, produciramo i distribuiramo projekte za djecu i mlade. Naš projekt Normanologija, koji je nastao za vrijeme pandemije bolesti COVID-19 doživio je online izdanje, a osim u Hrvatskoj, provodili smo ga i u BIH.
https://normanologija-online.com/

Kroz 2024. godinu nastavljamo sa aktivnostima za djecu i mlade u našem sjedištu Centar Solar i to na autorskom projektu Normanologija, umjetnice Nele Sisarić.

Kako je bilo na projektima za djecu kroz 2023. godinu pogledajte u promotivnim videima

umjetnički video umjetnica Nere Dešković i Brune Radelje koji je nastao za vrijeme projekta PINIKON, rujan 2023. godine, u Centru Solar, našem sjedištu u Varošu.

Umjetnički video Dragana Đokića, dječji projekt Normanologij, 2023. godina, u realizaciji Studija Baranda

Umjetnički video Darka Škrobonje, umjetničke organizacije Shooma koja je zabilježila gostovanje predstave NINABU u Splitu u rujnu 2023. godine