Individualne radionice POKLONI SE SEBI – Nela Sisarić

Započeo je novi ciklus interdisciplinarnih radionica pod nazivom ‘Pokloni se sebi ‘ – Radionica integracije pokreta, plesa i tjelesnih procesa. 

Radionica integracije pokreta, plesa i tjelesnih procesa nastavak je multimedijalnog projekta Pokloni se sebi TITRAJ za sve one koji su željni individualno raditi na osobnom razvoju s ciljem oslobađanja emocija i upoznavanja vlastitih mentalnih procesa i psihe u odnosu na tjelesne procese i impulse.  Radionica je otvorena za sve znatiželjne koji žele istražiti na koji način kreativno izražavanje kroz pokret i ples pokreće tjelesne procese u tijelu, te istražiti pozitivne ugodne i/ili neugodne impulse u tijelu. Ovom radionicom, putem upotrebe pokreta i plesa istražujemo emocionalne, socijalne, kognitivne i fizičke integracije pojedinca, u svrhu poboljšanja sveukupnog zdravlja. Tijelo, um, emocije i duh su isprepleteni i povezani. Promjene u tijelu odražavaju promjene u umu i emotivnom stanju pojedinca, kao i obrnuto. Putem ove plesne radionice sudionik će istražiti osobnu tjelesnost kako bi protekao u život. Ako je neugodni sadržaj ostavio titraj u nama, na isti način, putem ljepote plesne umjetnosti, možemo ga i osloboditi.

Radionica se sastoji od vođene imaginacije do plesnih improvizacija, vježbe disanja, zrcaljenje, oslobađanje i usklađivanje tjelesnih procesa kroz autentičan pokret, istražuje se tijek svjesnosti te jača svjesnost „promatrača“. Radionica je otvorena svima sa i bez plesnog iskustva.

Individualne radionice odvijaju se uz prethodno dogovoren termin na broj telefona 099 675 6869 ( zvati od 18 do 20 sati) . Cijena pojedine individualne radionice iznosi 35 eura. Ciklus sadrži 4 individualne radionice koje će se odvijati po dogovoru s polaznikom. Grupne radionice održavaju se tijekom godine po potrebi, nakon što se skupi dovoljni broj polaznika.  

O voditeljici radionice:

Nela Sisarić završila je studij kazališnih znanosti D.A.M.S. na Sveučilištu u Bologni, 2006. godine (Discipline delle Arti, della Musica e dello Spettacolo, Università’ di Bologna). Pohađala je specijalizaciju za redatelja/scenografa na Akademiji za dramsku umjetnost, Rim (Accademia Nazionale di Arte Drammatica Silvio D’Amico) u suradnji sa Teatro Metastasio u Pratu, Toscana 2007. Iste 2007. godine odlazi na stručni specijalistički studij “Planiranje i upravljanje aktivnostima suradnje i obrazovanja za srednjoistočnu Europu i Balkan” . Svoje profesionalno djelovanje usmjerila je na projektiranje i provedbe projekata na području glazbeno scenske djelatnosti. 2023. godine završila je pohađati četverogodišnji program edukacije iz područja integrativne psihologije, tjelesno orijentirane terapije i duhovnosti CIR – Centar za integrativan razvoj gdje se susrela s cjelovitim pregledom suvremenih integrativnih tjelesno orijentiranih psihoterapijskih pravaca iz teorijske i praktične, to jest iskustvene perspektive. 2024. godine upisala je Propedeutiku psihoterapije koju provodi Amigdala centar, organizacija s misijom unapređenja psihoterapije u Hrvatskoj i pozitivnog utjecaja profesionalnog terapijskog odnosa na osobni rast, zadovoljstvo i zdravlje pojedinca.

Svoj osobni razvoj, ali i svoj rad kao plesni pedagog od 2009. godine usmjerava prema cjelovitom i integrativnom pristupu tijelu kao i plesnim praksama s ciljem unapređenja tjelesnog, emotivnog i mentalnog zdravlja.

Suvremenim plesom započinje se baviti još 1999. u Studiju za suvremeni ples Athena, Mala Scena Doma Mladih, pod vodstvom Kiline Cremone. Pohađala je razne radionice svjetskim kazališnih majstora kao što su Eugenio Barba, Alejandro Jodorowsky, Simona Bertozzi, Umberto Eco (semiotika kazališta), Howard Katzfire, Ismael Ivo i drugi. Od plesnih tehnika u svom radu koristi release i floor work plesnu tehniku. Veliku inspiraciju pronalazi u tehnici Axis Syllabus kao i istražujući znanja osnaživanja ljudskog energetskog polja putem pokreta. Nakon četverogodišnje edukacije pri Centru za integrativni razvoj Split u svojim radionicama putem plesnih spontanih improvizacija polaznicima daje mogućnost otvaranja tjelesnog energetskog toka te približava određene aspekte poimanje vlastite realnosti ali i kontakta u odnosu s drugim bićima.

Umjetnička je voditeljica međunarodnog festival IKS FESTIVAL u Splitu www.iksfestival.com, projekta za djecu Normanologija www.normanologija-online.com i umjetnička voditeljica EU projekt Projekt Solar – sunačni Varoš sretnih stanovnika www.centar-solar.eu.

Član je strukovnih udruga UPUH – Udruga plesnih umjetnika Hrvatske i strukovne udruge Klub prvih pisaca – Društvo književnika za djecu i mlade