KINKIN STUDIO: Interdisciplinarna radionica za djecu ‘Ja pa ti pa mi’

U nedjelju 18. veljače s početkom u 12 sati u Ulici ban Mladenova 9, u Centru Solar održat će se radionica za djecu ‘Ja pa ti pa mi’ u izvedbi Multimedijalne kolibe iz Zagreba, te radionica somatskog pokreta za odrasle s početkom u 15.30 sati.

‘Ja pa ti pa mi’ je serija interaktivnih, interdisciplinarnih izvedbeno-radioničkih događanja za djecu predškolskog i ranijeg osnovnoškolskog uzrasta koja izrasta iz višegodišnjeg istraživačko-edukativno-izvedbenog projekta za djecu (i odrasle) ‘Od balona do slona’. Ovaj projekt Multimedijalne kolibe pokrenut je s ciljem istraživanja mogućnosti učenja o umjetnosti kroz umjetnost te širenja interesa za suvremene umjetničke izraze, osobito kod mlađe populacije. Fokus radionice ‘Ja pa ti pa mi’ bit će osvještavanje tijela kroz pokret, samostalno, u paru i u grupi, upoznavanje instrumenata (fagot i balafon) te razvijanja vještina međusobnog slušanja i komunikacije kroz pokret i glazbu.

Voditeljice radionice u sklopu programa ‘Ja pa ti pa mi’ su Lana Juranić i Zrinka Šimičić.Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lana Juranić, mag. mus., završila je Muzičku akademiju Sveučilišta u Zagrebu, smjer fagot. Prethodno je završila Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, smjer predškolski odgoj. Zaposlena je u Glazbenom učilištu Elly Bašić koja radi po principu funkcionalne muzičke pedagogije i time joj pruža mogućnost da spaja glazbeno obrazovanje s poticanjem sveobuhvatnog razvoja djece i mladih. Svoj rad prezentirala je na domaćim i inozemnim znanstvenim i stručnim konferencijama te je održala predavanja na stručnim skupovima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje na temu promocije pozitivnog razvoja djece i mladih u glazbenom obrazovanju. Sudjelovala je u velikom broju glazbeno-umjetničkih projekata, poput kazališnih predstava, predstava za djecu i koncerata čime povezuje svoje interese i u zajednici promovira ideju pozitivnog razvoja djece i mladih kroz umjetničko stvaralaštvo.

Zrinka Šimičić, (Zagreb, 1978.) je plesna umjetnica, certificirana analitičarka pokreta – somatska praktičarka (CMA-SP), registrirana edukatorica somatskog pokreta (RSME) i edukatorica razvojnog pokreta (IDME). Educira se kroz programe Škole za Body – Mind Centering® te Laban/Bartenieff & Somatic Studies International. Diplomirala je Povijest umjetnosti i Francuski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U Zagrebu je završila i dvije godine edukacije iz psihoterapije kroz pokret i ples. Suosnivačica je umjetničke organizacije Multimedijala koliba, pokretačica je i od 2007. do 2021. umjetnička suvoditeljica međunarodnog festivala Improspekcije, te inicijatorica regionalne platforme SomaHut koja okuplja umjetnike i stručnjake iz različitih polja oko interesa za somatski rad. Autorica je i koautorica više predstava i radova in situ nastalih od 2007. do danas. Njezin autorski rad i umjetničko istraživanje obilježeni su somatskom praksom i interesom za improvizaciju kao i suradnjom s umjetnicima iz drugih medija, osobito vizualnim umjetnicama/ima. Predaje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu te na Poslijediplomskom specijalističkim studiju kreativne terapije na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.