NORMANOLOGIJA ONLINE

Novi projekt IKS Festivala! Svi materijali za multimedijalnu radionicu / izvedbu nalaze se na web stranici – http://normanologija-online.com

U ovim izazovnim vremenima, kulturni sadržaji prebacuju se opravdano na online portale i aplikacije dok najmlađim gledateljima, koji se nalazi ispred ekrana, posrednost i učinak tog sadržaja radikalno mijenja percepciju u odnosu na njegovo virtualno sudjelovanje u tom umjetničkom činu.

Multimedijalna online radionica / izvedba Normanologija online osnažuje prisnost i podržavajući kontakt. Na izravan način doprinosi osvježavanju odnosa te potiče na oslobađanje osjećaja odvojenosti, izoliranosti, stisnutosti, nelagode, ograničenosti i/ili zatvorenosti koji se u ljudskom tijelu mogu pojaviti kao impuls i reakcija na novu nesigurnu situaciju i naglu promjenu uvjeta i standarda u životu. Taj impuls u kojem je naša egzistencija poljuljana a budućnost možda upitna nehotice može biti prebačena i projicirana na druge, često i mlađe generacije, što može dovesti do neadekvatne komunikacije, depresije ili povlačenja i izostanka povratne komunikacije od strane sugovornika i/ili djeteta. Stoga ovaj kulturno – umjetnički – edukativan projekt ima za cilj na zabavan način, kroz ljepotu umjetnosti plesa i pokreta koristeći znanje iz područja geometrije djeci, ali i odraslima, osvijestiti nelagodu i stisnutost tijela, primijetiti izvor i vrstu namjere tog impulsa i proteći u njemu kroz pokret i ples. Rad na sebi tijekom ove radionice dovest će polaznika u osjećaj olakšanja, ravnoteže tijela, emocija i uma i unutrašnjeg zadovoljstva u ostvarivanju podražavajućeg kontakta sa sobom i drugima.

Raspored radionica / izvedbi u studenom 2022.
 
petak, 4. studeni u 18 sati
Multimedijalna izvedba za i (sa) djecom: Točka – Izvor
 
subota, 5 studeni u 18 sati
Multimedijalna izvedba za i (sa) djecom: Pravac – Namjera
 
nedjelja, 6. studeni u 18 sati
Multimedijalna izvedba za i (sa) djecom: Trokut / Krug – Interakcija/Integracija

koncept, koreografija i voditeljica: Nela Sisarić
plesna izvedba: Kristina Lovrić, Lucija Zalović
glazba: Ivana Bandalo Benzon
režija plesnog videa: Ivona Vladović
montaža plesnog videa i trailera: Studio Baranda / Dragan Đokić
snimatelj: Jovica Kozlica
produkcija: IKS Festival / Centar Solar
posebna zahvala: Srđan Tutić

U multimedijalnoj radionici /izvedbi mogu sudjelovati roditelji i djeca. Ukoliko će u radionici / izvedbi sudjelovati samo odrasla osoba, tijekom radionice približit će se osnove razvojne psihologije kod djeteta kako bi roditelj/odgajatelj kasnije mogao sadržaj radionice/izvedbe ponoviti u radu s djecom. Video materijali na ovoj web stranici sastavni su dio multimedijalne radionice / izvedbe.

Normanologija – on line je suvremeni projekt koji idejama odgovara na potrebe društva, a u ovom slučaju i odgovor je na prijetnju pandemije COVID – 19, koju smo odlučili pretvoriti u novu priliku učenja uz pomoć novih medija, postavljanja zdravih granica, dijeljenja solidarnosti iz mjesta gdje se osjećamo sigurni, sami, ali i povezani. Online prijenos, datum i mjesto izvedbe, kao i sve informacije koje su vezane za projekt, a odnose se na nužne mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za što sigurnije izvođenje umjetničkih i kulturnih programa u javnim prostorima, možete pratiti preko FB stranice projekta IKS Festivala.

Projekt Normanologija-online financiralo je Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe