CENTAR SOLAR_kulturno umjetnički program

Društveno kulturni centar Solar na adresi Ban Mladenova 9 u Varošu s radom započinje u ponedjeljak, 17. svibnja, kroz kulturno umjetnički program. To je samo jedna od tri programske linije koje će se odvijati tijekom trajanja EU projekta ‘Projekt Solar – sunčani Varoš sretnih stanovnika, revitalizacija prostora i uspostava društveno kulturnog centra u kontaktnoj zoni povijesne jezgre grada Splita’ (UP.04.2.1.07.0150). Kulturno umjetničkim programom rukovodi nositelj ovog projekta, umjetnička organizacija IKS Festival kojoj su odobrena bespovratna financijska sredstva u iznosu od 1.816.076,50 kuna (15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i 85% iz Europskog socijalnog fonda) iz Europskog socijalnog fonda u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

IKS Festival dugi niz godina gradi svoju reputaciju na suvremeno plesnim i interdisciplinarnim praksama i na suvremenoj kazališnoj umjetnosti pa stoga ne čudi što ovaj centar nagovještava svoje djelovanje upravo suvremeno plesnim radionicama i večerima plesnog filma i videa. Cjelogodišnji ciklus plesnih radionica namijenjene su svima, djeci, mladima i odraslima, se predznanjem ili bez, a kroz područja edukativnog i izvedbenog karaktera bit će i svojevrsni uvod u sljedeće radionice koje će se održavati u narednim mjesecima. 

Članice udruge za suvremeni ples, vizualne umjetnosti i izdavaštvo Koribant Lab i plesne udruge Tiramola, Karolina Šuša i Lucija Zalović, osim upoznavanja s terminom suvremeni ples,  poticat će pojedince na kreativnu ekspresiju tijelom i pokretom.

Popuštanjem epidemioloških mjera umjesto u virtualnom svijetu moći ćemo se družiti u novouređenoj dvorani na 2. katu kulturno umjetničkog centra Solar u Ban Mladenovoj 9. Za sve informacije i prijave na radionice možete nas pratiti na Facebook stranici Centar Solar, na Instagram profilu @centarsolar i na internet stranici www.centar-solar.eu